مقالات آموزشی

خانه هوشمند چیست؟همه چیز درمورد هوشمند سازی ساختمان

Posted On خرداد ۱۹, ۱۳۹۵ at ۳:۰۶ ب٫ظ by / No Comments

smartHome-isfahanbms-ir

خانه هوشمند یا Smart Home, واژه ای است که این روزها تبدیل به هدف بسیاری از کمپانی های مطرح حوزه فناوری شده و هر روز خبری در مورد عرضه فناوری های جدید در این عرصه به گوش می رسد.

اما به واقع خانه هوشمند به چه خانه ای گفته می شود و خصوصیات یک خانه هوشمند چیست؟

خانه هوشمند، خانه ای است که علاوه بر ارتباط بی سیم از راه دور با صاحبان خود، امکان تامین انرژی مورد نیاز را از منابع انرژی پاک (مانند خورشید و باد) داشته باشد و تمامی اجزاء الکترونیکی آن برای بدست آمدن بیشترین میزان بازدهی، با یکدیگر در تعامل باشند.

به بیان ساده تر در یک خانه هوشمند واقعی، خبری از سوخت های فسیلی و منابع آلوده کننده محیط زیست، هدر رفت آب، روشن ماندن بی دلیل و هدر رفت انرژی توسط چراغ ها، اجاق گاز و منابع سرمایش و گرمایش، ورود افراد غیرمجاز و … نخواهد بود!

اجزای اصلی یک خانه هوشمند، مانند زنگ درب (آیفون تصویری)، قفل درب ها، ورودی پارکینگ، قفل یا کرکره پنجره ها، لوازم آشپزخانه، لوازم صوتی و تصویری، سیستم سرمایشی و گرمایشی، همه به اینترنت متصل هستند (اینترنت اشیاء) و امکان کنترل آنها از راه دور برای صاحب خانه فراهم است.

این ارتباط به روش های گوناگون صورت می گیرد و فناوری هایی مانند Z-Wave Zigbee ،KNX و Control4 بر اساس آن ابداع شده اند.

این فناوری های ارتباطی مخصوص اینترنت اشیاء یا Internet Of Things توسعه داده شده اند.

در چنین خانه ای وقتی که شما حضور نداشته باشید، با به صدا درآمدن زنگ درب، گوشی شما زنگ خواهد خورد یا به شیوه های دیگر مثل ایمیل، از حضور مراجع به درب منزل مطلع خواهید شد.

می توانید با مراجعین صحبت کنید و حتی تصویر آنها را ببینید.

 

سیستم اعلام سرقت و حریق هر ۲ هوشمند بوده و به محض تشخیص شرایط غیر عادی، به شما اطلاع رسانی خواهند نمود.

می توانید توسط دوربین های امنیتی، وضعیت خانه را مشاهده نمایید و حتی با افراد حاضر در آن (مانند کودکان و کهنسالان) از راه دور صحبت کنید و جویای حال آنها شوید.

 

دمای خانه را از راه دور کنترل نمایید، مثلا سیستم گرمایشی را ۱۰ دقیقه قبل از رسیدن به منزل راه اندازی کنید که به محض رسیدن شما خانه گرم باشد!

 

Smart-Home-www.doorbin.info

 

لوازم آشپزخانه از طریق ولی فای به اینرنت متصل هستند و می توان از راه دور آنها را توسط گوشی های هوشمند، کنترل نمود.

 

در مناطق گرم سیر و حتی معتدل، بام و سنگ فرش حیاط این خانه پوشیده از پنل های خورشیدی با راندمان بالا است و به این ترتیب میزان زیادی از انرژی مورد نیاز بصورت پاک و رایگان تامین می گردد.

 

موتورخانه و اجزاء آن کاملا هوشمند بوده و کمترین میزان آلایندگی را دارند.

آب مورد نیاز برای یک حمام کردن ۱ ساعته از ۵ تا ۱۰ لیتر تجاوز نمی کند! و آب مصرفی بصورت همزمان تصفیه شده و مجددا به مدار باز می گردد.

در ساخت این خانه از مصالح مقاوم و سبک استفاده شده، دیوارها، درب ها و پنجره ها همگی در برابر نفوذ آب، سرما و گرما عایق هستند و در مجموع کمترین هدر رفت انرژی را شاهد هستیم.

حتی آن قسمت از آب مصرفی که امکان استفاده مجدد ندارد تا حد امکان تصفیه شده و برای آبیاری فضای سبز، یا گلهای آپارتمانی استفاده می شود.

اگر ۵ سال پیش این مقاله را مطالعه می کردید شاید بسیاری از این موارد خیالی و دور از دسترس جلوه می کردند، اما هم اکنون تمامی این موارد در یک ساختمان یا خانه هوشمند قابل پیاده سازی است.

هرچند ممکن است در ابتدا هزینه زیادی به سازندگان و همچنین خانواده تحمیل نماید، اما میزان صرفه جویی انرژی در آن بقدری بالا است که در مدت زمان کوتاهی تمامی این هزینه ها جبران شده و بعد از آن هم مقدار زیادی پول در صندوق ساختمان باقی خواهد ماند.

یک خانه یا ساختمان هوشمند یک مجموعه ماژولار است. مجموعه ای که مانند پازل مکمل یکدیگر هستند.

اگر پول کافی ندارید، می توانید خانه یا ساختمان خود را «به مرور» هوشمندسازی نمایید، اما باید توجه داشته باشید که اجزاء فعلی با اجزایی که باید در آینده اضافه شوند کاملا سازگار باشند.

برای رسیدن به این هدف باید نگاهی کلی و در عین حال دقیق به موضوع داشته باشید و دقیقا بدانید که به چه موارد، مصالح و لوازمی فارغ از برند و مارک، نیاز دارید.

در مطالب آینده، به واکاوی بیشتر ابزار و لوازمات هوشمند سازی ساختمان خواهیم پرداخت.


مطلب مرتبط: هوشمندسازی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید